Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa83
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterA héten4120
mod_vvisit_counterMúlt héten5363
mod_vvisit_counterA hónapban13020
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20548
mod_vvisit_counterÖsszesen2034971

Jelenlegi olvasónk: 11
Mai nap: 2024. máj. 18.

postheadericon Taste of Transylvania gasztrofesztivál

A "Taste of Transylvania" gasztrofesztivál második kiadását a szervezők több eredeti ötlettel tették még inkább emlékezetessé, melyekkel azokat is sikerült meglepni, akik tavaly az első naptól az utolsóig végigették, -itták és -élvezték a rendezvényt.

A Csíkszeredában elszállásoltakat ingyenes buszkülönjárattal szállították a Gyimesközéplokon belüli borospataki lekanyarodóig, ahonnan az igencsak szűk autóút már nem alkalmas a buszközlekedésre. Innen akár gyalog is meg lehetett volna tenni a helyszínig a megmaradt másfél kilométert, de a főszervező, Trucza Adorján beszervezte a helyi szekereseket, ?Ló-taxi állomást? létesített az említett kereszteződésnél.

A lovak nyihogása, a szekérhajtók ízes tájszólása, a tájban való gyönyörködés a rövidke úton alighanem mindenkinek maradandó pluszélményt nyújtott, vélelmezem, hogy azoknak különösképpen, akik nem ültek még szekéren.

A második napon a buszjárat utasait a helyi hagyományőrző tánccsoport hejszája fogadta. A hejsza népszerű csángó körtánc, a néptáncoktatást táncházakban gyakran kezdik ezzel, látványos, könnyen megtanulható és gyors sikerélményt ad az amatőröknek a közösségi élmény mellett.

Torokszorítóan szép volt a tavaly is nagy sikert aratott csíkborzsovai férfikórus, valamint az idén első ízben meghívott Szentegyházi Gyermekfilharmónia előadása is.

Ahogy százharminc, gyönyörű székely ruhába öltözött gyermek zenére csoportokban előjött a domboldal rejtekeiből, majd felsorakozott a helyi kápolna közelében, az önmagában is csodás emlék, de amikor élő zenekari kísérettel együtt énekelték a szebbnél szebb magyar népdalokat, az egyszerre volt művészi és nemzeti érzésbeli katarzis, igazi szakrális pillanat.

 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotók: Gastrotransylvania FB oldala

 
pornhub desi sexy ass javteg.net