Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa260
mod_vvisit_counterTegnap792
mod_vvisit_counterA héten260
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban9491
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2010894

Jelenlegi olvasónk: 10
Mai nap: 2024. ápr. 15.

postheadericon Nívós programok, hatalmas érdeklődés a Sümegi Barock Fesztiválon

Három nap alatt tizenegy koncert, három tudományos előadás, véradás, egészségnap, vásári komédia, lovagi torna és számos gyerekprogram várta az érdeklődőket a Sümegi Barock Fesztiválon.

Komoly érdeklődés kísérte az elmúlt hétvégén első ízben megrendezett programsorozatot, amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB 2023 EKF) támogatott.

Végh László polgármester úgy fogalmazott a fesztivál után, hogy a program teljesen megfelelt az EKF szellemiségének, európai volt a szó minden értelmében. Külön kiemelte az erdélyi Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjei iránti hatalmas érdeklődést, hiszen voltak családok, akik Angliából, Svájcból, Hollandiából utaztak Sümegre kizárólag azért, hogy együtt lehessenek a gyerekekkel. A városban egyébként százötven gyermeket láttak vendégül, akik számos alkalommal rögtönöztek egy-egy minikoncertet.

A ZónaTV felvétele

A fesztivál teljes egészét tekintve is nagy sikert arattak a Palotakertben tartott koncertek, amelyeken több mint ötezer ember fordult meg a három nap alatt. Ez sem véletlen, mivel a rendezvényen a magyar rockzene ismert szereplőivel találkozhatott a közönség. Fellépett a Triász, Roy és Ádám, a Takáts Tamás Blues Band, a Republic, az ötven éves Lord és a Tátrai Tibor nevével fémjelzett Godfater. Természetesen más műfajok is képviseltették magukat, mint a már említett Szentegyházi Gyermekfilharmónia. Ezzel együtt geológiai programot is tartottak a Kovakő Látogatóközpontban és a Ramassetter Látogatóközpontban és gyermekkoncertek, játszóházak is színesítették a palettát. Ezen a hétvégén számtalan flashmob volt a város különböző pontjain, utcákon, templomban, múzeumban, a várudvarban és a csárda udvarán.

 

A rendezvényhez kapcsolódva véradásra várták a segítőkész embereket a Püspöki Palota vadásztermében, illetve egészségnapot is tartanak a Palotakertben a Vöröskereszt részvételével. Mivel Sümeg a váráról és az ott zajló életről is híres, így a Barock Fesztivál programjaiból nem maradhatott ki a lovagi torna sem. Összességében elmondható, hogy a város legújabb kulturális, turisztikai attrakciója jól vizsgázott, sokaknak hozott kellemes perceket, órákat, maradandó élményeket.

 

Forrás: Veszprém Vármegyei Hírportál

 
pornhub desi sexy ass javteg.net