Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa569
mod_vvisit_counterTegnap607
mod_vvisit_counterA héten4138
mod_vvisit_counterMúlt héten3956
mod_vvisit_counterA hónapban15922
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18202
mod_vvisit_counterÖsszesen1509198

Jelenlegi olvasónk: 10
Mai nap: 2021. nov. 28.

postheadericon Nyáresti koncert Jászfényszarun

Több hónapos egyeztetést követően a Magyar Örökségdíjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia kórusa elfogadta felkérésüket és a nyári hangversenykörútjuk keretében - Marosvécse, Csongrád, Kecskemét, Tápiószele, Cegléd után Jászfényszarun is felléptek. A Szentegyházi Gyermekfilharmóniát Haáz Sándor - Magyar Köztársaság Érdemrend tiszti keresztjével kitüntetett karnagy - 1982-ben alakította. Repertoárjukban eredeti népdalok, népdalfeldolgozások, egyházi énekek, valamint klasszikus darabok is szerepelnek. Az együttes létszáma a kezdetektől fogva viszonylag állandó: koncertjeiken mintegy száz kórustag és negyven zenekari tag lép fel székely népviseletben.

 

2018. július 10-én, kedden a vendéglátó Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság képviselői - Jászfényszaru Város Önkormányzatának köszönhetően - ebéddel várták a fellépő kórust és kísérőiket a Régi Kaszinó Étteremben. Ezt követően a város polgármestere, Győriné dr. Czeglédi Márta a városháza dísztermében fogadta s egy meglepetéssel köszöntötte a csoportot. Németh Balázs hegedűszólót adott elő, Varázsfuvola (részlet), Vivaldi: Nyár (részlet) - aki az idén záróvizsgázott dicsérettel a Fővárosi Ádám Jenő Zeneiskolában. Nem mellesleg tavaly az Indonéziában rendezett nemzetközi fizika diákolimpián ezüstérmet szerzett, következő héten Liszabonban képviseli Magyarországot az idei nemzetközi diákolimpián. Haáz Sándor karnagy úr sem hagyta "válasz nélkül" - székely himnusszal és népdalokkal köszöntötték a jelenlévőket. A jászfényszarui látogatás tiszteletére és emlékül a polgármester asszony egy Lehel kürtöt (annak másolatát) adott át a csoportnak. A vendégek - városháza csokoládé készletét elfogyasztva - megtekintették a város időszaki kiállításait, amelyet a XXIV. Jász Világtalálkozó alkalmából állítottak össze a város szervezői.

 

A templom megtekintését követően elhelyezték az emlékezés koszorúját (a mérnök halálának 195. évfordulója alkalmából) a népfőiskola névadója, id. Bedekovich Lőrinc tiszteletére állított emlékoszlopnál - aki a településen élt és a Jász Kun Hármas Kerület híres geodétája volt.

 

Az időjárás kegyelmének köszönhetően a koncertet a szabadban, a Rimóczi Kastély parkjában tartották meg. A köszöntéseket követően - Kovács Béláné Pető Magdolna a népfőiskola elnöke, Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester és Ézsiás Barnabás a Jászság most megválasztott jász kapitánya - került sor a nagysikerű koncertre. Az esemény végén a tápióbicskei hagyományőrzők vezetője Vér János díszkardot adományozott Haáz Sándor karnagynak, mint a szervezet tiszteletbeli tagjának. A Bitskey Gáspár Hagyományőrző Tüzércsapat rézágyút vontatott a közönség mögé - miközben a kórus "Gábor Áron rézágyúja" kezdetű dallal búcsúzott a közönségtől. A fergetegesre sikerült programot díszlövésekkel zárták.

 

A rendezvény sikeréhez hozzájárultak:

Jászfényszaru Város Önkormányzata (anyagi támogatás)

Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (szervezésben közreműködő)

IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (öltözéshez helyet adó)

Jászfényszaru Városi Polgárőrség (forgalom irányító)

Jászfényszaru Város GAMESZ (hangosítást biztosító, felszerelést szállító)

Régi "Kaszinó" Étterem, Vágó Bt. (étkezést biztosító)

Mészáros Katalin Anna - édesszobrász (süteményt biztosító cukrász)

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskola önkéntesei (Kovács Béláné Pető Magdolna, Kovács Béla, Kaszainé Ocskó Györgyi, Pető István)

Bitskey Gáspár Hagyományőrző Tüzércsapat Vér János vezetésével (tisztelgés, ágyúszó)

sokan mások, akik hírelték az eseményt,

a környék településeinek, jászberényi, hatvani kórusok képviselői

és a nagyszámú hálás közönség!

 

Fotók (Pető István felvételei):

További fotók

 
pornhub desi sexy ass javteg.net