Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa63
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterA héten4100
mod_vvisit_counterMúlt héten5363
mod_vvisit_counterA hónapban13000
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20548
mod_vvisit_counterÖsszesen2034951

Jelenlegi olvasónk: 7
Mai nap: 2024. máj. 18.

postheadericon Nagyszeben: Ars Hungarica tizedszer

Hazai és magyarországi, nemzetközileg elismert művészeket, alkotókat, a sajátos kisebbségi kultúra egy-egy szeletét felvázoló tevékeny személyiségeket gyűjt egy csokorba az idén tizedik alkalommal megszervezett Ars Hungarica kulturális fesztivál november 5. és 11. között. Az idei fesztivál hivatalos megnyitója 19 órakor kezdődik a Thalia Nagyteremben ünnepi köszöntésekkel és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjével.

 

Idén kettős jubileumot ünnepelnek: nemcsak a hiánypótló, közösségteremtő fesztivál ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, hanem a rendezvénysorozatot szervező HÍD - Szebeni Magyar Egyesület is. Ennek apropóján összegző kiállításokat szerveznek a fesztivál első napján, hogy felidézzék az elmúlt tíz év legemlékezetesebb pillanatait, és köszönetet mondjanak a rendezvény önkénteseinek, támogatóinak.

 

Részlet a november 5-12. programok közül:

 

November 6., péntek

 

Az idei fesztivál hivatalos megnyitója 19 órakor kezdődik a Thalia Nagyteremben ünnepi köszöntésekkel és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjével.

A Gyermekfilharmónia több mint 30 éve alakult a szentegyházasfalvi 1. számú Általános Iskola (ma Mártonffi János Iskola) tehetséges diákjaiból. A 140 diákból álló együttes 1983-ban vette fel a Gyermekfilharmónia nevet, 1985-ben készült el logója Bartha Sándor és Miklóssy Dénes képzőművészek elképzelései alapján. Azóta is létezik az eredeti létszámmal működő kórus és zenekar (100+40), évente 30-40 alkalommal lépnek közönség elé. Az együttes repertoárja, rövid klasszikus művecskékből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll.

 
pornhub desi sexy ass javteg.net