Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa576
mod_vvisit_counterTegnap607
mod_vvisit_counterA héten4145
mod_vvisit_counterMúlt héten3956
mod_vvisit_counterA hónapban15929
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18202
mod_vvisit_counterÖsszesen1509205

Jelenlegi olvasónk: 9
Mai nap: 2021. nov. 28.

postheadericon Haáz Tanár Úr a Magyar Kultúra Lovagja

A Falvak Kulturajaert Alapitvany kuratoriuma Haaz Sandor Tanar Urnak, a Szentegyhazi Gyermekfilharmonia vezetojenek a Magyar Kultura Lovagja elismero cimet adomanyozta a magyar kultura hataron tuli apolasaert.

A Falvak Kulturajaert Alapitvany kuratoriuma a Kultura Lovagrendje nemzetkozi tanacsado testulete javaslata alapjan Egyetemes Kultura Lovagja, Magyar Kultura Lovagja es posztumusz a Magyar Kultura Lovagja cimet adomanyozott 12 orszag 36 szemelyisegenek 2013. januar 19-en Budapesten, a Hagyomanyok Hazaban. Haaz Tanar Ur mas fontos programja miatt nem tudott szemelyesen reszt venni a lovagga utesi ceremonian, a Filitol Tokos Attila vezetesevel viszont negyfos delegacio kepviselte.

 

Haaz Sandor kituntetesenek hivatalos indoklasa:

?A magyar kultura hataron tuli apolasaert

Szekelyudvarhelyen szuletett. Felsofoku tanulmanyait a marosvasarhelyi tanarkepzo foiskola zenei szakan vegezte. Diakkent reszt vett a regizene egyuttes megalakitasaban, amellyel hozzajarult a 16. szazadi erdelyi reneszansz muzsika nepszerusitesehez. Harmincot eve a szentegyhazi iskola zenetanara, rezfuvos zenekaranak, majd vonos egyuttesenek alapitoja. Oktato - nevelo munkaja mellett elvegezte a kolozsvari konzervatorium zenepedagogiai szakat. Sikeres tevekenysege altal ? az iskola enek es zenekarabol ? eppen 30 eve jott letre a Gyermek filharmonia, amely jelentos szerepet vallal a hagyomanyorzo es kozvetito tevekenysegben, a magyar kultura kulfoldi nepszerusiteseben. A Magyar Koztarsasag Erdemrend tiszti keresztje polgari tagozata elismeres birtokosa."

 

A Falvak Kulturajaert Alapitvany kuldetese a kulturalisan hatranyos helyzetu telepulesek eletminosegenek fejlesztese, a kulturalis orokseg apolasa, valamint az egyenrangu kulturak egyuttmukodesenek elosegitese. A negy foldreszen egyuttmukodo tarsakkal rendelkezo alapitvanyunk fo mukodesi teruletet Karpat-medenceben hatarozta meg, amelyen belul az elmult 15 evben a kultura fobb agaiban eredmenyesen tevekenykedett.A Magyar Kultura Lovagja cimet a Falvak Kulturajaert Alapitvany a kultura kulonbozo teruletein lovagiasan, huzamos ideje tevekenykedok elismeresere 1998. szeptembereben hivta eletre. A cim a muveszi teljesitmeny mellett elismeri az irodalmi es a kozmuvelodesi teljesitmenyt. Adhato kulturaszervezo eletmuert is. Koszonet jele a magyar kulturat tamogato hazai es kulfoldi muveszetbaratoknak, szponzoroknak, mecenasoknak, politikusoknak. Az alapito kuldetesenek megfeleloen kiemelten tamogatja a ?falvak lampasainak? elismereset. 2003-tol adhato a Magyar Kultura Lovagja cimmel egyenerteku Egyetemes Kultura Lovagja elismeres nemzetkozi kulturalis egyuttmukodesert, valamint ket vagy tobb nemzet kulturajanak egyuttes apolasert. A Falvak Kulturajaert Alapitvany a Kultura Lovagja cimmel melto emleket allitott a magyar allamalapitas millenniumanak, letrehozta a tarsadalmi szervezetek rangos, hosszu tavon fenntarthato elismereset.Az alapitvany magyar nemzetben valo gondolkodasa es konkret tevekenysege, valamint az egyenrangu kulturak parbeszede es az euro-atlanti integracio elosegitese erdekeben vegzett munkaja is hozzajarul ahhoz, hogy evrol-evre emelkedik a lovagi cimmel elismert kulfoldi allampolgarok szama.A Kultura Lovagja cimek atadasara evente a Magyar Kultura Napja Galan kerul sor. A lovagga utesi ceremonia allando jelkepei a kard, a pajzs es a cimer. Az elismereshez erem lanccal, oklevel es ezust kituzo jar. Az elismertek nevet bejegyezik a Kultura Lovagjai Aranykonyvebe. A Kultura Lovagjainak avatasa a Magyar Kultura Napja orszagosan jegyzett esemenye. A gala nemzetkozi kozonsege elott evente egy kiemelkedo kozmuvelodesi teljesitmenyt nyujto hazai, vagy hataron tuli telepules, illetve regio diszvendegkent mutathatja be kulturajat.

A Kultura Lovagrendje nemzetkozi kozossege a Kultura Lovagja cimmel elismertek kezdemenyezesere 2003. januar 22-en bontott zaszlot, majd 2004. julius 10-en az alapito okirat turkevei alairasaval jott letre. A lovagrend az alapitvany szervezeti eleme, tagjai teruletileg es szakmailag sokoldaluan egyuttmukodnek. A kozosseghez valo tartozas egyuttmukodo partnert, tamaszt jelenthet az elismertek szamara onzetlen tevekenyseguk folytatasahoz. A lovagrendbe az elismertek sajat elhatarozasuk szerint irasban jelentkezhetnek.

Keptar XVII. Magyar Kultura Napja Galarol

B.G.

 
pornhub desi sexy ass javteg.net