Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa51
mod_vvisit_counterTegnap507
mod_vvisit_counterA héten2870
mod_vvisit_counterMúlt héten2739
mod_vvisit_counterA hónapban4868
mod_vvisit_counterMúlt hónapban16249
mod_vvisit_counterÖsszesen1241725

Jelenlegi olvasónk: 7
Mai nap: 2020. júl. 12.

postheadericon "Gyermekhangok Európáért" a Duna TV-n

Szentegyházáról, a Hargita megyei kisváros nevét viselő Gyermekfilharmónia harminc éves születésnapi ünnepségéről jelentkezett június 9-én, szombaton reggel a Duna Televízió ?Gyermekhangok Európáért? című műsora.

 

A három évtizede alakult gyermekkórus-és zenekar neve sokfelé ismerősen cseng, hiszen bejárták már a Kárpát-medence magyarok lakta falvait, városait, tavaly pedig az Európai Unió több országában is turnéztak, így az évek során a székely kultúra egyik legjelesebb nagykövetévé vált a Filinek becézett együttes. Májusban rendhagyó koncerttel ünnepelték születésnapjukat, a 140 fős együttes mellett színpadra léptek az öreg filiseknek nevezett generáció tagjai, és kiderült: ma már nem ritka az olyan filis diák, akinek szülei 20-30 évvel ezelőtt énekeltek vagy zenéltek a Filharmóniában. Egy másik különleges esemény is kötődik a jubileumi évfordulóhoz: több mint 600 régi és mai filis egyszerre kérte a magyar állampolgárságot, az  első 50 fős csoport pedig éppen a Fili Napok alatt tette le az állampolgársági esküt. Az 52 perces műsor átfogja a Szentegyházi Gyermekfilharmónia örömkoncertjének legszebb pillanatait és harminc éves fennállásuk meghatározó momentumait.

 

 
pornhub desi sexy ass javteg.net