Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa565
mod_vvisit_counterTegnap552
mod_vvisit_counterA héten2582
mod_vvisit_counterMúlt héten4492
mod_vvisit_counterA hónapban565
mod_vvisit_counterMúlt hónapban19633
mod_vvisit_counterÖsszesen1913716

Jelenlegi olvasónk: 17
Mai nap: 2023. dec. 01.

postheadericon Az egykori és a jelenlegi gyermekfilharmónia hangversenye indította az ünnepi évfordulót

Teljesen megtelt pénteken este a szentegyházi Mártonffi János Általános Iskola Sportcsarnoka, ahol jubileumi hangversenyt adott a Szentegyházi Gyermekfilharmónia (Fili): az ünnepi eseményen az Öregfili és a Kicsi Fili tagjai léptek fel.

A jó hangulatú ünnepséget Lőrincz Csaba, Szentegyháza polgármestere nyitotta meg, beszédében megköszönve Haáz Sándornak, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia vezetőjének a kitartó, közösségformáló munkáját. Mint fogalmazott: büszke azokra az értékekre, amelyeket a Fili képvisel és arra is, hogy sok országban és városban a kórus fellépéseiknek köszönhetően ismerték meg a helyiek a szentegyházi közösséget. A gyermekfilharmónia tagjai szerinte nem csak magas szintű zenei képzésben részesülnek, de magyarságtudatuk is erősödik és igen fontos erkölcsi és kulturális nevelést kapnak.

Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője Haáz Sándor és a kórus negyven éves munkáját méltatva rámutatott, hogy nekik köszönhetően nem csak Szentegyháza, de egész Székelyföld és a teljes magyar nemzet gazdagabb lett. "Úgy gondolom, hogy a Filiben ég egy olyan tűz, ami mindenkiben fel tudja lobbantani a lángot, aki őket hallgatja" - fogalmazott. A hangverseny során a kórus tagja díjakat is kiosztottak, ugyanakkor megemlékeztek elhunyt társaikról.

A jubileumi ünnepség szombaton is tovább folytatódik, reggel kilenc órától facsemete-ültetésre hívnak, este hét órától pedig a 40 és 30 éves kórustagok tartanak koncertet, amit állófogadás és táncház követ. A vasárnapi program hagyományosan szentmisével kezdődik, majd különböző vetélkedőket és szabadtéri koncerteket szerveznek a Fili Csűrkertjében - 19 órától a 20 évesek (Fili IV) záróhangversenyével koronázzák meg az ünnepsorozatot, amit 21 órától bál követ. Az esemény utolsó napján, hétfőn kirándulásokon lehet részt venni, majd elbúcsúznak a távolról érkezett vendégektől.

Írta: Fülöp-Székely Botond (Székelyhon)

Fotók: Erdély Bálint Előd

 
pornhub desi sexy ass javteg.net