Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa589
mod_vvisit_counterTegnap607
mod_vvisit_counterA héten4158
mod_vvisit_counterMúlt héten3956
mod_vvisit_counterA hónapban15942
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18202
mod_vvisit_counterÖsszesen1509218

Jelenlegi olvasónk: 6
Mai nap: 2021. nov. 28.

postheadericon Malomfalva volt az első állomás

 

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia december 16-án indult adventi turnéjára. Az első előadást e Nyikó-mentén levő település kultúrházában tartották.

 

Amint azt megszokhattunk az elmúlt évek során, a Fili minden hosszabb előadókörút elején egy viszonylag közeli településen tart előadást. Ennek egyszerűen gyakorlati okai is vannak, hiszen az együttesnek úgy kell időzítenie a külföldre való érkezést - ágyban való alvás nélkül (!) -, hogy a buszokon eltöltött éjszaka után is képesek legyenek a kórus és a zenekar tagjai fellépni és minőségi koncertet tartani. A gyermekek kicsit lazulnak ilyenkor, s miközben a külföldi előadásokra koncentrálnak, tartanak egy főpróbát, amely egyúttal jutalomjáték, ajándék annak a közösségnek, amelyet így meglepnek egy kiváló műsorral.

 

Így történt ez Malomfalván is szerda este. Azóta a Fili már, ha nem is hét, de egy vagy két határon biztosan túl jár. Csütörtökön 17.00 órakor a felvidéki Nagymegyer római katolikus templomában lépnek fel. December 18-án visszatérnek Magyarországra, az abdai Szent József Plébániatemplomban koncerteznek, majd Győr, Fertőd, Hegykő, Sopron és Budapest állomások következnek.

 

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia 2015-ös Téli Turnéja Hargita Megye Tanácsának hathatós támogatásával valósulhat meg. Az együttes - a tervek szerint - december 23-án, a kora esti órákban érkezik vissza Szentegyházára.

 

Simó Márton

 

 

KÉPTÁR (Tókos Attila fotói)

 

- - - - - - -

A malomfalvi hangverseny (Farkas Antal fotói):

 

Fotók: Farkas Antal

 
pornhub desi sexy ass javteg.net