Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa513
mod_vvisit_counterTegnap637
mod_vvisit_counterA héten2994
mod_vvisit_counterMúlt héten3778
mod_vvisit_counterA hónapban11433
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2012836

Jelenlegi olvasónk: 8
Mai nap: 2024. ápr. 18.

postheadericon Székelyföld legjobb népdalénekesei találkoztak

Aprilis 2-an, szombaton a szekelyudvarhelyi Muvelodesi Haz koncertterme adott otthont az elso alkalommal megszervezett Szekelyfoldi nepdalvetelkedok dontojenek, melyen Csikszek, Gyergyoszek, Udvarhelyszek, Haromszek, Marosszek es Aranyosszek legjobbjai vettek reszt. A Fili kepviseleteben Daniel Kinga vett reszt a versenyen.

 

A Hargita Megyei Hagyomanyorzesi Forraskozpont altal szervezett megmerettetesre mintegy 50 nepdalenekes jutott tovabb V?VIII. es IX?XII. osztalyos kategoriaban, akik a helyi teruleti vetelkedok dijazottjai voltak. Delutan a jok kozul is a legjobb 15 meg egy nepdallal szinpadra lepett, igy alakult ki a vegso sorrend. Az ottagu zsuri is ugy allt ossze, hogy minden regio szakembere kepviselve legyen benne: Szalai Zoltan (Csikszereda), Sipos Zoltan (Sepsiszentgyorgy), Haaz Sandor (Szekelyudvarhely), Major Magdolna (Farkaslaka) es az otletgazda Istvan Ildiko (Sepsiszentgyorgy).

?Ertekelendo azoknak a pedagogusoknak a munkaja, akik lehetove teszik, hogy a gyerekek ? ugy, ahogy Bartok Bela is mondta ? ?csak tiszta forrasbol? probaljanak nevelkedni. Magyarsagunk megtartasahoz szuksegunk van a nepdalokra, szuksegunk van nepszokasainkra, amelyek szebbe teszik eletunket? ? e szavakkal koszontotte a nepviseletbe oltozott ifju nepdalenekeseket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanacsanak elnoke. ?Bizom benne, hogy nem csak versenyre kerult ma sor, hanem baratsagok is szulettek, es bizonyara meg fogtok talalkozni egymassal. Kivanom, hogy a terembol olyan tehetsegek emelkedjenek ki, akikre buszke lehet nem csak az iskola, a telepules, hanem az egesz terseg is? ? szolt a fiatalokhoz a megyeitanacs-elnok.

?Hargita Megye Tanacsa Osszetartozunk kozossegepito programjanak is komoly szerepe van abban, hogy a gyerekek Szekelyfold es Szorvany viszonylataban megismerjek egymast, baratsagok alakuljanak ki, szovetsegek jojjenek letre, es kozos gondolatok fogalmazodjanak meg, amelyek segitenek abban, hogy megtudjunk maradni jo magyar embereknek? ? mondta zarszokent Borboly Csaba.

?A mai nap nem csak a nepdal unnepe, hanem az osszetartozas unnepe is. Azoke, akiket osszekot a nepdal iranti szeretet, es azoke, akiket osszekot a kozos sors es a kozos kultura? ? fogalmazott Zonda Erika, Hargita Megye Tanacsa Osszetartozunk szorvanyprogramjanak felelose.

Az ertekes nyeremenyek mellett Haaz Sandor, a szentegyhazi Gyermekfilharmonia vezetoje harom Kovaszna megyei versenyzot a szentegyhazi tanctaborban valo reszveteli lehetoseggel jutalmazott meg.

Keptar a versenyrol

Forras: Szekelyhon.ro

 
pornhub desi sexy ass javteg.net