Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa252
mod_vvisit_counterTegnap792
mod_vvisit_counterA héten252
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban9483
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2010886

Jelenlegi olvasónk: 12
Mai nap: 2024. ápr. 15.

postheadericon A Barátok templomában koncertezett a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Így, néhány nappal az óév vége előtt talán bátran kijelenthető, hogy a 2022-es esztendő egyik legsikeresebb nagyváradi koncertjének nevezhető a méltán világhírű és népszerű Szentegyházi Gyermekfilharmónia fellépése a váradolaszi Barátok templomában, ahol a vendégeket Szabó Ervin plébános köszöntötte.

Szinte zsúfolásig megtelt december 22-én, csütörtökön este a szent hajlék, sajnos nagyon ritkán fordul elő, hogy ennyien gyűljenek össze benne. Az idén amúgy megalapításának 40. évfordulóját ünnepli a kórus és zenekar, és téli turnéjának hetedik állomásaként érkeztek a tehetséges gyermekek felkészítőjük, Haáz Sándor zenetanár vezetésével a Körös-parti városba.

Igényesen összeállított repertoárjukban eredeti népdalok, népdalfeldolgozások, történelmi énekek, indulók szerepeltek, illetve természetesen a műsoruk gerincét közismert karácsonyi énekek képezték. A hagyományaiknak megfelelően a kórusművek egy részét eredeti nyelven énekelték, ezen a koncerten románul, franciául és angolul. Igazán meghitt és bensőséges, mondhatni családias hangulat teremtődött, amikor a fények kialudtak, és gyertyafényben csendültek fel a karácsonyi dalok.

A felejthetetlen és csodálatos élményért állva tapsolva mondott köszönetet a lelkes közönség, a nemzeti imánk és a székely himnusz felcsendülése, illetve a kivonulás után pedig rengetegen mentek oda Haáz Sándorhoz, többen könnyes szemekkel gratulálva neki, és kifejezve reményüket, hogy még sokszor fog visszatérni Váradra a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, azaz a "fili", ahogyan önmagukat nevezik.

Forrás: ERDON Erdélyi Hírpotál

Fotók: Nagyváradi Katolikus Egyházmegye FB oldala

 
pornhub desi sexy ass javteg.net