Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa700
mod_vvisit_counterTegnap500
mod_vvisit_counterA héten2800
mod_vvisit_counterMúlt héten4107
mod_vvisit_counterA hónapban16138
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2017541

Jelenlegi olvasónk: 8
Mai nap: 2024. ápr. 25.

postheadericon Szívhez szóló koncertet adott a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Az adventi és karácsonyi hangulatot is megidézte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott koncertjével a 140 fős Szentegyházi Gyermekfilharmónia. A sokak által csak Filinek nevezett együttes néhány év után ismét varázslatos koncertet adott a Ludovika Főépület kápolnájában.

Karácsonyhoz közeledve, az advent időszakában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is különböző rendezvényekkel hangolódik az ünnepekre. Ezen események sorába illeszkedett a Szentegyházi Gyermekfilharmónia hétfői koncertje is. Az együttes több mint egy órás koncertje magyar és szentegyházasfalvi népdalokból, katonadalokból és adventi, valamint karácsonyi darabokból állt. A népszerű dallamok közül felcsengett például a Klapka-induló, és a Stille Nacht is.

A nemsokára negyven éves együttes 1982-ben alakult a szentegyházasfalvi általános iskola tehetséges diákjaiból és egy évvel később vette fel a mostani nevét. Az együttes rendszeresen szerepel Erdély kis- és nagyvárosaiban, 1990 óta pedig minden nyáron külföldi hangversenykörútra utaznak. A 140 főből álló, sokak által csak Fili-nek nevezett együttes repertoárja rövid klasszikus művekből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll.

A Gyermekfilharmónia elsődleges feladata a hagyományőrzés, de nem titkolt céljuk az is, hogy a zene erejét felhasználva közösséget próbáljanak teremteni, megóvva ezzel a magyar kultúrát a Hargita lábánál. Minden évben számos hazai és külföldi fellépésük van, ezek közül is kiemelkedik a 2013. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az Országház kupolacsarnokában adott ünnepi hangversenyük. A Szentegyházi Gyermekfilharmónia alapítója és vezetője Haáz Sándor, Magyar Örökség-díjas karnagy.

Szöveg: Szöőr Ádám

Címfotó: Szilágyi Dénes

További fotók: Virágh Beáta - fotótár


 
pornhub desi sexy ass javteg.net