Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa59
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterA héten4096
mod_vvisit_counterMúlt héten5363
mod_vvisit_counterA hónapban12996
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20548
mod_vvisit_counterÖsszesen2034947

Jelenlegi olvasónk: 10
Mai nap: 2024. máj. 18.

postheadericon Ünnep határok felett Bécsben

Istentiszteletre és koncertre várta a gyülekezeti tagokat és az érdeklődőket augusztus 24-én az Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat. A Bécs-belvárosi Református Templomban megtartott ünnepi alkalmon a Szentegyházi Gyermekfilharmónia 140 tagú együttese adott hangversenyt.

Az ünnepre teljesen megteltek a templom padsorai. Az eseményt mások mellett megtisztelte jelenlétével Hollós József, a Magyar Népcsoporttanács és a Központi Szövetség elnöke, Smuk András, az ?Europa?-Club elnöke és Nagy Eleonóra, az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztalának képviseletében. Jelen volt Bárány Anzelm, a Collegium Hungaricum igazgatója is.

Igehirdetésében Karvansky Mónika református lelkipásztor az államalapítás ünnepe kapcsán a magyarság összetartozására hívta fel hallgatósága figyelmét. Azt mondta, ahogy Jeremiás próféta, úgy később Kölcsey Ferenc, a magyar nemzeti himnusz szerzője is elsiratta nemzete múltját, és vétkeit Isten elé vitte imádságában. Valahányszor felhangzik a világon a nemzeti imádság, Isten szeretete és áldása kiárad a magyarokra. A nemzet biztos atyai kezekben van, és reményt ad, hogy amint Jeremiás siralmaiban is olvasható, Isten irgalma minden reggel megújul ? mondta a lelkipásztor.

Az ünnep üzenetéről Karvansky Mónika azt mondta: az összetartozás augusztus 20. legfontosabb jelentése, ezt pedig ez alkalommal tettekben is megélhette az ünneplő gyülekezet. A bécsi alkalmon az anyaországiak mellett a sokszínű ausztriai diaszpóra különböző közösségeiből érkező magyarok is jelen voltak.

Az istentiszteletet követően Bárány Anzelm, a bécsi Collegium Hungaricum igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, a fellépőket, és tolmácsolta Nagy Andor bécsi magyar nagykövet üdvözletét. A magyar állam a Bethlen Gábor Alapprogram pályázatain keresztül támogatja a külhoni magyar közösségek kezdeményezéseit, így a Szentegyházi Gyermekfilharmónia kultúraközvetítő tevékenységét is.

A közönség a Gyermekfilharmónia száztagú kórusának és negyventagú zenekarának egyórás koncertjét élvezhette. A programban magyar népdalok, gyermekdalok, katonadalok mellett protestáns népénekek ? köztük a 42. zsoltár feldolgozása ? és klasszikus darabok is felcsendültek, az együttes pedig más népek dalkincséből is válogatott. Az 1982-ben létrejött együttes alapító-vezetője, Haáz Sándor szerint értelmes és értékes gyerekek alkotják a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát, rájuk és az együttes zenei elképzelésre oda kell figyelni.

Az együttes 1990 óta nyaranta koncertkörútra indul, amely során a magyarországi helyszínek mellett a külhoni magyar közösségeket is felkeresik. Korábban már a Stephansdomban is felléphettek Bécsben. A 140 gyermek és kísérőik, a hangszerek és más kellékek utaztatása nagy kihívás számukra, de még nagyobb a gyerekek elszállásolásának kérdése. A bécsi fellépés kapcsán most összefogott a helyi magyarság, és mindenkinek találtak befogadó családot. Az ünnepi alkalom a magyar és a székely himnusz közös eléneklésével ért véget, ezt követően a gyermekeket és hallgatóságukat szeretetvendégség várta a templom szomszédságában.

 

Forrás: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
pornhub desi sexy ass javteg.net