Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa56
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterA héten4093
mod_vvisit_counterMúlt héten5363
mod_vvisit_counterA hónapban12993
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20548
mod_vvisit_counterÖsszesen2034944

Jelenlegi olvasónk: 8
Mai nap: 2024. máj. 18.

postheadericon Száznegyven székely gyermek egy színpadon

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia Gyermekkórusa és Zenekara, azaz a Fili volt a legutóbbi vendége a 14. évadába lépett Templomkerti esték elnevezésű kulturális és jótékonysági rendezvénysorozatnak. A hangversenyt nagy érdeklődés mellett augusztus 24-én tartották a máriaremetei bazilika Makovecz-oltáránál.

Szentegyháza, a legmagasabban fekvő magyar város a Székelyudvarhelyet Csíkszeredával összekötő út mentén található, lakosainak 95 százaléka székely-magyar. 1982 óta működik itt a Gyermekfilharmónia, amelyet a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Haáz Sándor zenetanár vezet.

A "Fili" néven ismertté vált kórus elsődleges célja a hagyományőrzés és a közösségteremtés. A szombat esti koncerten a rendezvény háziasszonya, Schmitt Pálné Makray Katalin köszöntötte a templomkertet teljesen megtöltő hallgatóságot.

A jótékonysági estek fővédnöke, a II. kerület polgármestere, Láng Zsolt elmondta, hogy előző nap érkezett vissza Kolozsvárról, ahol a II. kerület a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Kolozsvári Magyar Napok díszvendége volt. Mint mondta, a kulturális értékekben oly gazdag II. kerület elsősorban a kulturális és művészi területeken keresi és ápolja a kapcsolatokat az ország határain kívül is.

Ennek egyik példája, hogy kerületünk öt éve fő támogatója a kolozsvári könyvhétnek. A kolozsvári magyar szervezetekkel folytatott megbeszélések és megállapodások okán Láng Zsolt reményének adott hangot, hogy a jövőben még szorosabb kapcsolatokat lehet kialakítani az ottani magyarsággal, az egyházakkal és iskolákkal, és a II. kerületi művelődési központok és kulturális rendezvények a jövőben még több határontúli művészt láthatnak vendégül.

A száz kórustag és negyven zenekari tag Haáz Sándor vezetésével gyönyörű koncertet adott, amit a közönség szűnni nem akaró tapssal honorált. A műsorban a magyar történelmi és népdalok mellett cseh, lengyel, cigány, német és svéd dalok is felcsendültek eredeti nyelven.

A jótékonysági estek bevétele a templom javát szolgálja: a művészek a művészetükkel, a hallgatók adományaikkal támogatják a bazilika szépülését, megújulását. Esterházy László kanonok, esperes plébános, a jótékonysági estek házigazdája ez alkalommal azonban kivételt tett, és a koncert teljes bevételét a szentegyháziaknak ajánlotta fel.

Forrás: Önkormányzati Sajtószolgálat

Fotók: Ugron Ákos, Berlinger Gábor

FOTÓTÁR (Ugron Ákos fotói)

 

Budapest 2. kerületi FIDESZ fotói (forrás: Facebook)

 

 
pornhub desi sexy ass javteg.net