Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa180
mod_vvisit_counterTegnap365
mod_vvisit_counterA héten2121
mod_vvisit_counterMúlt héten2877
mod_vvisit_counterA hónapban12399
mod_vvisit_counterMúlt hónapban14854
mod_vvisit_counterÖsszesen1759566

Jelenlegi olvasónk: 11
Mai nap: 2023. márc. 25.

postheadericon Balatonbogláron is fellépett a világjáró gyerekkórus

A száznegyven tagú erdélyi ifjúsági zenekar és gyermekkórus vezetője, Haáz Sándor elmondta: 1991 óta testvértelepülésük Balatonboglár, ezért szívesen érkeznek a vízparti városba. - Harminchét éves múltja van a kórusnak - fogalmazott Haáz Sándor. - A magyar történelmi dalok, egyházi énekek és népdalfeldogozások mentén szervezzük az előadásokat. Ugyanakkor a műsorunk második felében, mivel Erdély több nemzetiségű magyar területként vonult be a köztudatba, a Kárpát-­medence dalkincséből válogatunk. Németül, románul, csehül, lengyelül és magyarul is énekelnek a diákok. A gyerekkórusnak egy ifjúsági gyermekzenekar a kísérője, tizennégyen réz- és fafúvósok, őket egészíti ki három dobos, ezenfelül pedig egy huszonöt tagú vonós együttes. Elsősorban 12-16 év közötti ifjak zenélnek az együttesemben, akik amatőr szinten játszanak, lakodalmi zenésznek készülnek és ennek a muzsikának az ízét mutatják be a színpadon - tette hozzá Haáz Sándor.

A gyermekkórusnak elég sűrű volt az elmúlt pár nap, hiszen ők nyitották meg a kolozsvári magyar napokat, előtte felléptek Gyergyószárhegyen a Lázárkastélynál, de bemutatkoznak Balatonlellén, Zsámbékon és Máriaremetén is. A hétvégén pedig egy református közösség meghívására Bécsben énekelnek, jövő héten pedig Szarvason lépnek fel.

Az erdélyi gyermekkórus tavaly egész Nyugat-Európát végigturnézta, zárásként pedig Svédországba is eljutott, az előző évben pedig a kanadaiakat kápráztatta el.

 

Forrás: SONLINE - a Somogy megyei hírportál

KÉPTÁR

Fotók: Németh Levente

 
pornhub desi sexy ass javteg.net