Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa301
mod_vvisit_counterTegnap524
mod_vvisit_counterA héten2514
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban11745
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2013148

Jelenlegi olvasónk: 9
Mai nap: 2024. ápr. 19.

postheadericon Pünkösd a Filinél

A Szentegyházi Gyermekfilharmóniánál a pünkösdi ünnepek már csütörtökön megkezdődtek. A Fili buszokra szállt és Székelyudvarhelyre utazott, ahol XX. Mentésügyi Konferencia alkalmából adott koncertet az orvos résztvevőknek.

 

Pénteken Szentegyháza története első államelnöki látogatására várt, a Gyermekfilharmónia a pünkösdi zarándokútjára érkező Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke tiszteletére adott ünnepi hangversenyt. Az elnöki autókonvoj beérkezett a huszárlaktanya melletti parkolóba, ahol a Szentegyházi Huszárbandérium tagjai, a város elöljárói, népviseletbe öltözött polgárai, a csíkszeredai konzulátus és több erdélyi szervezet elöljárói várták az Elnök urat.

 

Molnár Tibor polgármester fogadta, majd Mihály József huszárkapitány a következő szavakkal köszöntötte az elnököt: "Isten hozta Elnök Úr! Erőt, tisztességet, méltóságot és bölcsességet kívánok hivatása teljesítésében! Isten áldja!"

 

(Farkas Antal összefoglalója)


Az ünnepi hangversenyen egyházi és népdalok csendültek fel, majd a kanadai himnusz és több angol dal következett, amellyel a Fili már a pár hét múlva kezdődő kanadai koncertturnéjára készül. A koncerten jelen volt Németh Zsolt, a Parlament Külügyi Bizottságának elnöke, Nagy István svájci nagykövet és dr. Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára is, aki az Akadémia elismerő oklevelét adta át a Fili számára.

 

A koncert után közös csoportkép készült, majd az Elnök úr a huszárok díszsorfala között felment a Fili főhadiszállására, ahol megtekintette a zenetermet, a Filinek adományozott egy Kodály portrét és a vendégkönyvbe is bejegyzést tett. A hosszas beszélgetést koccintás követte, majd az elnöki konvoj továbbutazott Csíkszereda irányába.

 

A szombati napon nagyon sok filis gyermek is részt vett a pünkösdi zarándoklaton, hajnali 4 órakor indultak, hogy időben érkezzenek a szentmisére a csíksomlyói nyeregbe. Idén is több százezer zarándok érkezett Csíksomlyóra, a 450. pünkösdi búcsúra.

 

A szombat esti hangverseny a nagy meleg és a sok érdeklődő miatt szabadtérivé változott, az iskola pályáján építették fel a színpadot, így közel hatszáz néző tekinthette meg a koncertet. A sok kis filis zarándok arcán látszott a csíksomlyói tűző nap hatása, a vendégeknek és nekik is jót tett az esti friss levegő.

 

Vasárnap délután a Madarasi Hargitán már hagyományossá vált szentmisére másztunk fel az 1800 méteres csúcsra. A szentegyházi huszárok lóháton tették meg a hosszú utat, még ünnepélyesebbé tévén az eseményt. A Turul Keresztbástya melletti úrasztalánál tartott szentmisére több százan zarándokoltak fel a Székelyek Szent Hegyére.

 

 

"Pünkösdi rózsa" a vasárnapi hangversenyen (videó: Berlinger Gábor)

 

A vasárnap esti ünnepi Fili koncert ezúttal a nagyteremben csendült fel, ismét közel félezer néző előtt. Igaz, hogy még az ablakokban is ültek, de a hangverseny hangzása mindenkit kárpótolt a helyszűke miatt. A Fili az ünnepi koncertekre kinőtte a művelődési ház termét... A zenekar és az énekkar csodálatos hangversenyt adott, a repertoárban szerepeltek az angol dalok is, hiszen  jó két hét múlva irány Kanada!!! Isten áldja a Filit!

 

Beszámoló, fotók: Berlinger Gábor


Teljes képtár

 

XX. Mentésügyi Konferencia, Székelyudvarhely

Hangverseny a Köztársasági Elnök tiszteletére

A Magyar Művészeti Akadémia elismerő oklevelét veszi át dr Kucsera Tamás főtitkártól Haáz Tanár úr

Az Elnök úrral és feleségével a hangverseny után

Közös elnöki fotó

A huszárok díszsorfalat álltak

A csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséje, amelyen sok filis gyermek is részt vett

A szombati szabadtéri koncert

Szentmise a Madarasi Hargitán

Szentmise a Madarasi Hargitán

Szentmise a Madarasi Hargitán a szentegyházi huszárokkal


 
pornhub desi sexy ass javteg.net