Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa89
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterA héten4126
mod_vvisit_counterMúlt héten5363
mod_vvisit_counterA hónapban13026
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20548
mod_vvisit_counterÖsszesen2034977

Jelenlegi olvasónk: 10
Mai nap: 2024. máj. 18.

postheadericon A Filiért éltek-haltak

postheadericon Makhult Mihály (1952 - 2022)

Ez egy nagyon szubjektív nekrológ! De akár lehetne még szubjektívabb is!

 

Szívemre tett kézzel állíthatom, hogy Misi - akit jobbára csak így (kivéve Haáz Sanyit, aki Michelként) szólítottunk - e világról történt, engedélyünk nélküli, váratlan távozásával emberileg és az általam nagyra becsült műveltségét és építészi tudását tekintve is nagy veszteség ért bennünket!

 

Természetesen, most elsősorban a szentegyházi érdemeit, például a Múzeum Szálló (és a népi hagyományokat, relikviákat bemutató "padlásmúzeum") kialakítását hozom szóba, de Misi egy igazodási pont volt! Bár egyre ritkábban hallatta a hangját az alapítványi gyűléseken, de minden megszólalásának magva volt, azokon el kellett gondolkodni, azokat meg kellett szívlelni, érvényesíteni.

Az Alapítvány kuratóriuma 2016-ban, felül jobbról negyedik Makhult Mihály

 

Jobbára a Filin kívüli tevékenységét is ismerjük. Építészi munkája során Kós Károly volt a mintaképe. Ez vissza is köszön megvalósult alkotásaiban. Fáradhatatlanul szervezte az építész-szakmai, ugyanakkor hazafias, ismeretbővítő csoportos és szűkebb körű, baráti utazásokat, túrákat Erdélybe.

 

Számtalan ilyen, személyes élményről tudnék beszámolni, de ez most nem az élménybeszámolók helye, ideje. Most csak némán, összeszorult szívvel állunk és gondolunk Rá szeretettel! Emlékét szívünkben őrizzük!

 

Kállay Zsolt kuratóriumi elnök és az Alapítvány teljes vezetősége

 

 

postheadericon Horváth Ferenc (1943-2015)

Nehéz elhinnem, hogy ezután, a kuratóriumi gyűléseken nem Feri ül majd Emeséék kényelmes  bőrfoteljában. Ilyen fotel csak egy volt a lakásban, mint ahogy Horváth Feriből is csak egy volt, megismételhetetlen, pótolhatatlan. A közszeretet és tisztelet mindig fenntartotta számára  a "trónust"!  Ez a világ legtermészetesebb dolga volt, ez Neki járt!   Kiérdemelte!

Bár papírforma szerint nem volt az alapítvány kuratóriumának tagja, de mint a kuratóriumi ülések/gyűlések rendszeres résztvevője, tevékenyen részt vett a munkában.

Feri egy igazodási pont volt! A harsányság nem volt a sajátja, beszédesen tudott hallgatni, csak a legszükségesebb pillanatban szólalt meg és bölcsességével volt mikor a szóban forgó téma más aspektusban történő átgondolására késztette a beszélgetés (pl. a kuratóriumi ülés) résztvevőit, máskor határozottan rámutatott a probléma megoldásához vezető reális útra!

Ferivel  mi - csupán pár hónap "számlámra írható" különbséggel - azonos korúak voltunk.

 

 

Talán ezért is, mint kortársat különösen szerettem és szívesen beszélgettem vele a legkülönbözőbb dolgokról, Sopronról, történelemről, sportról, fotózásról, kártyákról. (Vittem is nem egyszer a gyűjteményéhez családi hagyatékokból rám maradt különféle régi kártyákat.)

Feri egy jó kedélyű, minden korosztály által szeretett és tisztelt úriember volt.  

Mindannyiunknak nehéz elhinni, hogy többet nem találkozunk Vele, se Budapesten, se Szentegyházán!

Kállay Zsolt


Az Alapítvány kuratóriuma 2012-ben, felül balról a harmadik Horváth Ferenc


 
pornhub desi sexy ass javteg.net