Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa168
mod_vvisit_counterTegnap524
mod_vvisit_counterA héten2381
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban11612
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2013015

Jelenlegi olvasónk: 5
Mai nap: 2024. ápr. 19.

postheadericon Kanadai hangversenykörút 2017. június 23-július 6.

postheadericon Földet is vettek kanadai turnéjuk bevételéből a székely zenészgyerekek

Vannak történetek, amelyeket olyan gyönyörűre ír meg az élet, hogy fölösleges utólag bármilyen cicomát rájuk tenni. A 35 éve megalakult Szentegyházi Gyermekfilharmónia idei kanadai turnéjának története és az út utóélete ilyen sztori.

Bővebben...

 

postheadericon A kanadai turnéról - Interjú Haáz Sándorral

Interjú Haáz Sándorral a FILI karnagyával: a kanadai turné összefoglalása

Bővebben...

 

postheadericon Fili Arcképcsarnok a Niagaránál

Fili arcképcsarnok a Niagara vízesésnél (Fotók: Tókos Attila)

Bővebben...

 

postheadericon Tó-rontóban is voltunk

Végre eljött a megérdemelt strandolás ideje, fürödtünk az Erie-tóban, és a hangverseny is vízi színpadon zajlott. Az utolsó itteni koncertünkre készülünk.

Bővebben...

 

postheadericon 500 méterrel a föld felett

Toronto legfőbb látványosságát, a Canadian National Towert, azaz a CN tornyot látogattuk meg, szédítő magasságból néztünk le a városra, és kiscápákat is simogattunk az akváriumban.

Bővebben...

 

postheadericon Multikulturális kavalkád Torontóban

A sokféleség felmagasztalása Kanadában, ahol a Filisek méltóképpen képviselik a magyarságot. 2017. július 1-én. Happy canada day!

Bővebben...

 

postheadericon Hungarian singers coming to Welland, Niagara Falls

In celebration of Canada's 150th anniversary, the Hungarian and Canadian communities are coming together in a series of concerts in Ontario. A Hungarian children's philharmonic, called Szentegyháza Children's Philharmonia, is performing 11 concerts in seven Ontario cities, including Welland and Niagara Falls. The tour started June 25 in Ottawa and will wrap up on July 4 in Niagara Falls.

Bővebben...

 

postheadericon "Láttunk elefánt"

Apró szervezési nehézségekkel indult a reggelünk, de annál jobban sikerült a napunk: a Cambridge-től nem messze található Lion szafari parkba látogattunk. Épp elefántfürdetés kezdődött...

Bővebben...

 

postheadericon Hungarian Children To Sing In Windsor

(WINDSOR, ON) - There will be 140 children from a renowned Hungarian choir group performing in Windsor on Thursday. Starting at 6:00pm they will be appearing at the Capitol Theatre in the city's downtown. The Szentegyháza Children's Philharmonia will augment its singers with an additional ten children from the Hungarian community in Canada to perform an historic vocal musical salute for Canada's 150th birthday.

Bővebben...

 

postheadericon Hungary salutes Canada

Canada celebrates 150 years as a free and democratic nation. For many people around the world, Canada is a beacon of hope, a place where people are kind and understanding. Canada's known as a melting pot of many cultures tolerant of each other.

Bővebben...

 

postheadericon Megérkeztünk rendben! (videóval frissítve)

Kedves szüleink, barátaink, tisztelt érdeklődők! Szerencsésen megérkeztünk tegnap Torontóba, az út a lehető legnagyobb rendben zajlott, mondhatni zökkenőmentes volt.

Bővebben...

 

postheadericon Repül a Fili

A Fili repülőútját a Flightradar oldalán figyelemmel lehet követni. Most 14:00 órakor már Németország felett jár a csapat: https://www.flightradar24.com/ROU1911/dd89be7

Bővebben...

 

postheadericon Dr. Ódor Bálint, kanadai nagykövet a Fili kanadai turnéjáról...

Dr. Ódor Bálint, kanadai nagykövet a Fili kanadai turnéjáról nyilatkozott. A Szentegyházi Gyermekfilharmónia a Kanada függetlenségének 150. évfordulóját ünneplő rendezvények szereplőjeként, magyar állami támogatással repül át holnap az Atlanti-óceánon. Fellépnek: Erdőszentgyörgy - Ottawa - Kitchener - Windsor - London - Toronto - Cambridge -Welland - Niagara Falls.

Bővebben...

 

postheadericon 150 gyermekhang a 150 éves Kanadáért (PROGRAM, arcképcsarnok)

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia június 23. - július 6. között Kanada 150 éves függetlenségi évfordulójára utazik Ontario és Quebec tartományokba. A hangversenykörút ötletgazdája Takács Katalin KMK Egyesület elnöke, a turnét a Kanadai Magyar Nagykövetség és Konzulátus szervezi, főtámogatója Magyarország Kormánya, Külügyminisztériuma. A koncertkörút helyszínei: Ottawa - Toronto - Cambridge - Kitchener - Windsor - London - Welland - Niagara Falls

Bővebben...

 

postheadericon Kanadáról és a Fili 35-ről az M1-n

Haáz Sándor Tanár Úr a Fili kanadai utazásáról és a 35 éves évfordulóról nyilatkozott az M1 Híradójának.

Bővebben...

 

postheadericon Székely népviseletben hódította meg az ünneplő Kanadát a Fili

A kanadai turné összefoglalásaként a Főtér.ro cikkét ajánljuk!

Bővebben...

 

postheadericon Útban hazafelé

Útban hazafelé (képes beszámoló)

Bővebben...

 

postheadericon Búcsúzunk Kanadától

A Fili történetének legpazarabb természetes díszlete előtt, a Niagara vízesésnél hangversenyeztünk, ennyi szépséget már nem lehet tovább fokozni, ezért hazamegyünk.

Bővebben...

 

postheadericon Kanadában mindenhol állva ünneplik a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát

Több mint egy hete indult útnak a Szentegyházi Gyermekfilharmónia a kanadai magyarok meghívására, velük ünnepelni Kanada függetlenné válásának 150. évfordulóját. Azóta átrepülték az Atlanti-óceánt, nyolcsávos városi utakon buszoztak nagy távolságokra, zsiráfok és oroszlánok között "szafariztak", átlestek az Amerikai Egyesült Államokba, és rengeteg barátot szereztek.

Bővebben...

 

postheadericon Boldog születésnapot, Kanada!

Ünnepelt Kanada és Toronto, emberek százezrei kívántak boldog születésnapot az országnak. Happy birthday, Canada! Thank you, Canada! - harsogta minden náció.

Bővebben...

 

postheadericon Falatnyi Budapest és London

A londoni közönség hatalmas ovációval fogadott, az elszármazott szentegyháziak - és nem csak, - megmutatták, milyen az igazán melegszívű vendéglátás. Londont sosem felejtjük el.

Bővebben...

 

postheadericon Windsori víg napok

William Shakespeare ugyan windsori víg nőkről ír, de nálunk nem csak a lányok, mindenki vidám. Még a hazavágyók is.

Bővebben...

 

postheadericon Minden nagyon "nice"

Drága szüleink, kedves barátaink! Annyira megszoktuk itt, és annyira beleéljük magunkat az itteni életstílusba, hogy egyeseknek néha már angol szavak keverednek a mondataikba, és már alig tudni kicsi magyar. De énekelni (még) tudunk.

Bővebben...

 

postheadericon Bemutatkoztunk Ottawában

Végre egy laza, városnéző délelőttel indítottuk a napot Ottawában, de előtte kiadós, amerikai típusú reggelivel kezdtünk: megkóstoltuk a híres juharszirupos palacsintájukat, és sok gyümölcsöt, gyümölcslevet és joghurtot is kipróbáltunk...

Bővebben...

 

postheadericon Ottawa (Koncert a Notre-Dame-ban)

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia megérkezett Ottawa-ba. Jim Watson, Ottawa polgármestere jelenlétében, az eső ellenére hősiesen elénekelt egy dalt az Inspiration Village-ben, majd a Notre Dame Katedrálisban tartott hangversenyt. A Fili beszámolója: (kattintson a képre!)

Bővebben...

 

postheadericon Szerencsésen megérkezett a Fili Kanadába (videó)

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia repülőgépe szerencsésen megérkezett Torontóba. A repülőtéren fogadta őket dr. Szabó Stefánia Torontói Főkonzul és munkatársai, a meghívó kanadai magyar szervezetek, a Torontói Magyar Ház elnöke Fecső András, valamint székely szervezetek és torontói magyarok. Videóösszefoglaló az otthoniaknak.

Bővebben...

 

postheadericon Irány Kanada!

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia három autóbusza szerencsésen megérkezett Péteribe, ahol már készült számukra a reggeli. Az étkezés után utolsó eligazítás, majd megindultak a buszok Ferihegyre. Magyar idő szerint 12:50-kor száll fel a Air Canada AC 1911 sz. járata, az érkezés  a Toronto Pearson repülőtérre kanadai idő szerint 16:30-kor lesz. Jó utat, szerencsés megérkezést Filisek!

Bővebben...

 

postheadericon Ma indul Kanadába a Fili

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia a Kanada függetlenségének 150. évfordulóját ünneplő rendezvények szereplőjeként, jelentős magyar állami és civil támogatással repül át az Atlanti-óceánon. Megszokott magyar nyelvű repertoárját kiegészítve angol és francia nyelvű dalokkal Magyarországot és a Székelyföldet képviseli a hatalmas államban. Számos helyszínen tartanak majd előadásokat a kint élő magyar közösségek számára is.

Bővebben...

 

postheadericon A Fili Kanadában - Bocskai Rádió

A Bocskai Rádió (Cleveland) Takács Katalinnal, kanadai magyar honfitársukkal készített interjút a szentegyházi gyermekkórus, a FILI Kanadai turnéjáról.

Bővebben...

 

postheadericon Szentegyházi Gyermekfilharmónia Ünnepi Koncertje a Torontói Magyar Házban

 
pornhub desi sexy ass javteg.net