Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa706
mod_vvisit_counterTegnap524
mod_vvisit_counterA héten3711
mod_vvisit_counterMúlt héten3778
mod_vvisit_counterA hónapban12150
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2013553

Jelenlegi olvasónk: 7
Mai nap: 2024. ápr. 19.

postheadericon XIII. Homoródmenti Népdalvetélkedő

2011. februar 26-an kerult megrendezesre immaron tizenharmadik alkalommal a Homorodmenti Nepdalvetelkedo a szentegyhazi Muvelodesi Hazban. A nepdalvetelkedo versenyszabalyzata szerint helysegenkent es korosztalyon-kent 4 x 2 enekes jelentkezhetett. A nepdalenekesek versenylapot keszitettek. Az ezen feltuntetett enekekbol egyet szabadon valasztottak, egyet pedig a biralobizottsag keresere dalolt el a versenyzo.

Haaz Sandor karnagy, zenetanar nyitotta meg a vetelkedot, bemutatta a zsuri tagjaikent Mardirosz Agnes szinesznot, Torok Viola zenetanar-rendezot es a zsuri elnokekent Dr. Szalay Zoltan zenetanar-neprajzkutatot.

Ezt kovetoen a szentegyhazi rendezvenyek elmaradhatatlan resztvevoje, Balazs Antal sepsiszentgyorgyi fafarago mester atadta a XIII. versenyre keszitett kopjafa kompoziciojat, mely 13 kulonbozo fabol faragott kis kopjafa, rajtuk az a dalreszlet, mely a fa fajtajara utal.

A benevezett telepulesrol jelentkezo enekesek kozosen ultek be a szinpadra es tobb csapat kozos enekkel nyitottak, zartak musorukat. A szolistak bemutatkoztak, megmondtak korukat, elenekeltek az altaluk valasztott dalt, majd a zsuri jelolt meg egy eneket.

A homorodmenti telepulesek, - Kapolnasfalu, Szentegyhazasfalu, Szentkeresztbanya, Lovete, Homorodszentmarton es Vargyas -, szereplese utan a moldvai csangok, Sepsiszentgyorgy, Csikszereda es Szekelyudvarhely enekesei leptek fel. A legfiatalabb enekes 8 eves, a legidosebb 88 eves volt.

Meglepetes egyutteskent a helyi hagyomanyorzo huszarok enekeltek kozosen.

Ezt kovetoen (est)ebedhez rendeztek at a nezoteret es a helyi enekkar lanyai-fiai megteritettek.

Elkeszult az enekesek sorrendje es a zsuri tagjai ertekeltek a versenyt, majd megkezdodott a dijatadas. A szarvasi Gallicoop ZRt. , a BAREX Kft. , a Civil Szervezetek es a Hagyomanyorzo Gazdak Szervezete dijait Mihaly Istvan adta at.

Vacsora utan notazassal fejezodott be es kezdodott a nap.

Forras: Kozma Akos cikke


Beszamolo, kepek: NEWJSAG

 
pornhub desi sexy ass javteg.net