Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa198
mod_vvisit_counterTegnap509
mod_vvisit_counterA héten2974
mod_vvisit_counterMúlt héten4352
mod_vvisit_counterA hónapban9255
mod_vvisit_counterMúlt hónapban16549
mod_vvisit_counterÖsszesen1484329

Jelenlegi olvasónk: 2
Mai nap: 2021. okt. 16.

postheadericon Filis kiállításmegnyitó Székelyudvarhelyen

Kedden délután érdekes és értékes szabadtéri tárlatot nyitottak meg a székelyudvarhelyi múzeumban: az alapító és névadó Haáz Ferenc Rezsőnek a székelyföldi népviseletről készített rajzai és akvarelljei lesznek láthatók a Haberstumpf-villa udvarán. A szabadtéri kiállításmegnyitón a Szentegyházi Gyermekfilharmónia művészei szerepeltek.

Haáz Ferenc Rezső rajztanár, múzeumalapító és etnográfus székelyföldi népviseletekről mintegy hatvan éve készült ceruzarajzai és akvarelljei őrzik az egykori öltözetet.

A kedden megnyitott kiállításon a homoródalmási, felsőrákosi, peteki, székelymuzsnai, kecseti, gyulakutai-siklódi, kisfaludi, lövétei, lövéri román, bátosi szász, gyergyóvidéki, csíkvidéki, gyimesfelsőloki női és férfiviselet lesz megtekinthető.

A mintegy 100×70 centiméteres pannókat a Haberstumpf-villa udvarán helyezik el, mindenikhez kis leírást is mellékelnek - tudtuk meg Miklós Zoltán múzeumigazgatótól.

A kiállítást P. Buzogány Árpád nyitotta meg, a házigazda pedig Miklós Zoltán volt. A kiállított művek Haáz Ferenc Rezső örökösei, a Haáz Rezső Múzeum, valamint a képeket feldolgozó és nyomtatásra előkészítő Balázs Ödön tulajdonát képezik.

Forrás: Székelyhon

 
pornhub desi sexy ass javteg.net