Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa215
mod_vvisit_counterTegnap365
mod_vvisit_counterA héten2156
mod_vvisit_counterMúlt héten2877
mod_vvisit_counterA hónapban12434
mod_vvisit_counterMúlt hónapban14854
mod_vvisit_counterÖsszesen1759601

Jelenlegi olvasónk: 13
Mai nap: 2023. márc. 25.

postheadericon Felcsendült a székely himnusz a Baranya megyei Egerágon

Évek óta dédelgetett álmaink között szerepelt, hogy vendégül láthassuk a Gyermekfilharmónia kórusát Egerágon. Nagy reményekkel kezdtük a kapcsolatfelvételt és bizakodva vártuk a visszajelzésüket. Idén ősszel aztán megérkezett a válasz, hogy az idei adventi turnéjuk helyszínei Egerághoz közel esnek, így esély nyílik arra, hogy december 18-án településünket is meglátogassák és előadják adventi-karácsonyi műsorukat.

Természetes volt részünkről, hogy kinyitjuk házaink kapuit és a lehető legnagyobb szeretettel fogadjuk a székely kultúrát és értékeket ilyen erősen közvetítő, zenén keresztül is hagyományt ápoló, energiákkal teli gyermeksereget és segítőiket. Felkérésünkre a rendezvényünk védnöki tisztségének betöltésére Hargitai János országgyűlési képviselő úr elfogadta.

Hihetetlen megmozdulás, összefogás és készülődés vette kezdetét Egerágon. A közel 150 főt sikerült családoknál elszállásolnunk. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Egerágon felpezsdült az élet, a falu nagy része kivette a részét a nem kis szervezést igénylő teendők közül.

Érkezésükkor, ahogy begördült templomunk elé a 3 autóbusznyi gyermeksereg, olyan energia szabadult fel a faluban, ami akaratunk ellenére folyamatosan könnyben tartotta a szemünket. Nem volt ez másként az egy órás gyertyafényes koncertjük alatt sem, ahol karácsonyi dalokat énekeltek, magyar népdal-feldolgozásokat és más kedves dalocskákat is előadtak a gyerekek.

Mindennek koronájaként a koncert végén, mintegy ráadásként, az álló vastapsot megköszönve elénekelték a székely himnuszt is.

Büszkék vagyunk, hogy Egerág helyszíne lehetett ennek a csodának, ahol a magyarság gyökerei újra összeérhettek. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy barátságok születtek és mi ezt a barátságot vigyázni és ápolni fogjuk!

Forrás: A MI Falunk Egerág

 
pornhub desi sexy ass javteg.net