Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa175
mod_vvisit_counterTegnap365
mod_vvisit_counterA héten2116
mod_vvisit_counterMúlt héten2877
mod_vvisit_counterA hónapban12394
mod_vvisit_counterMúlt hónapban14854
mod_vvisit_counterÖsszesen1759561

Jelenlegi olvasónk: 11
Mai nap: 2023. márc. 25.

postheadericon Szentegyházi Gyermekfilharmónia Vajdaságban

TEMERIN - Az erdélyi 140 tagú Szentegyházi Gyermekfilharmónia szombaton Doroszlón vendégszerepel. Pénteken Nagykikindán léptek fel adventi koncertkörútjuk keretében. Vajdasági turnéjuk első állomása pedig Temerin volt, ahol nagy sikerrel szerepeltek.

Tele volt a Szent Rozália-plébániatemplom, hatalmas érdeklődés övezte az erdélyi gyermekek fellépését. A Szentegyházi Filharmónia 140 általános és középiskolás gyerekből, pontosabban 100 székelyruhás énekesből és egy 40 fős fúvós-vonós zenekarból áll. A fiatalokkal Haáz Sándor zenepedagógus foglalkozik már 37 éve.

Haáz Sándor zenetanár, karnagy, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia megalapítója: Egészen a végéig a műsor nagyon erősen állt a helyén, és én nagyon büszke voltam a gyermekekre, és nagyon köszönöm a közönségnek, mert ezt ők generálták ki valahogy, ők szedték ki az egész bandából.

Székelyföld legkisebb nagyköveteiként indul évről évre útnak a filharmónia. Szentegyházán nincs lehetőség zenei intézményesített oktatásra, ennek ellenére a gyermekek szabadidejükben sajátítják el a zenélést.

Elekes András szólóénekes: Egyszer-egyszer örömmel megyek ki úgymond a mikrofon elé. Szeretek énekelni, tehát szeretek szólót énekelni, már 3 éves koromban volt az első szólóm.

Simó Borbála csellista: Négy éve vagyok csellista, Haáz tanár úr tanított meg engem csellózni, mert nálunk mivel nincsen zeneiskola, távol van tőlünk a zeneiskola, ezért nincsen lehetőség rá ahhoz, hogy most mi zeneiskolába járjunk.

Elekes Domonkos hegedűs: Mindig máshol koncertezni, új tájakat felfedezni, ez nekem szokatlan volt, de most már teljesen megszoktam és élvezem.

A Filharmónia a temerini Juventus kórus személyi és baráti kapcsolatainak köszönhetően érkezett Vajdaságba.

Kókai Orsolya szervező, Temerin: 2011-ben a Juventus kórus két tagjának lehetősége volt részt venni egy európai koncertkörúton a Szentegyházi Gyermekfilharmóniával, és azon Ternovác Adél volt és én, és most idén kint jártunk a pápa látogatása alkalmával Szentegyházán, és így jött az ötlet.

A Gyermekfilharmónia repertoárja rövid klasszikus művecskékből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll. Elsődleges feladatuk a hagyományőrzés.

 

Forrás: RTV - Vajdasági Rádió és Televízió

Fotók: Varga Zoltán

 
pornhub desi sexy ass javteg.net