Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa91
mod_vvisit_counterTegnap487
mod_vvisit_counterA héten2683
mod_vvisit_counterMúlt héten3895
mod_vvisit_counterA hónapban11445
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18207
mod_vvisit_counterÖsszesen1346264

Jelenlegi olvasónk: 10
Mai nap: 2021. jan. 23.

postheadericon Polyánban léptek fel

2019. december 13-án Kézdiszentkereszten kezdte meg a Szentegyházi Gyermekfilharmónia adventi hangversenykörútját, a Római Katolikus Templomban csodálatos gyertyafényes koncertet adott a székelyruhás gyermekegyüttes.

A 140 tagú (100 énekes és 40 zenész) kórust Haáz Sándor Magyar Örökség-díjas karnagy vezette, és a pünkösdi búcsús énekek közül Szűzanya-éneket, továbbá huszárdalt, a Hargita megyei Szentegyházasfaluban gyűjtött énekeket, magyar népdalokat, a Klapka-indulót, Johann Strauss Polkáját, magyar, román, angol, francia és német karácsonyi dalokat adtak elő.

A nemsokára negyvenéves együttes, melynek soraiban Gáspár Zalán és Gáspár Henrietta kézdiszentkereszti tanulók is szerepelnek, 1982-ben alakult a szentegyházasfalvi általános iskola tehetséges diákjaiból, és egy évvel később vette fel a mostani nevét. Rendszeresen szerepelnek Erdély kis- és nagyvárosaiban, 1990 óta pedig minden nyáron külföldi hangversenykörútra utaznak. A sokak által csak Fili-nek nevezett együttes repertoárja rövid klasszikus művekből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más nemzetek dalaiból áll.

A gyermekfilharmónia elsődleges feladata a hagyomány­őrzés, de nem titkolt céljuk az is, hogy a zene erejét felhasználva közösséget próbáljanak teremteni, megóvva ezzel a magyar kultúrát. Az idei koncertsorozat első állomása Kézdiszentkereszt volt, itteni fellépésük után az együttes Magyarországon és Vajdaságban turnézik karácsonyig.

Az eseményért köszönet a Gáspár családnak, a Trefán Leonárd Általános Iskola munkaközösségének, Vatány Gábor plébánosnak, Páll Endre polgármesternek, a Kézdiszentkereszti Férfikórus tagjainak és családjaiknak.

Forrás: Székely Hírmondó

 

"Köszönjük Haáz Sándor Tanár Úrnak és lelkes csapatának, hogy templomunkban énekeltek! Ez a legszebb karácsonyi ajándék a közösségünk számára! Kívánunk szerencsés utat, szép, áldott adventi turnét!"

Forrás: Trefán Leonárd Általános Iskola-Kézdiszentkereszt

 
pornhub desi sexy ass javteg.net