Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa217
mod_vvisit_counterTegnap311
mod_vvisit_counterA héten2101
mod_vvisit_counterMúlt héten4654
mod_vvisit_counterA hónapban14889
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18245
mod_vvisit_counterÖsszesen1285673

Jelenlegi olvasónk: 9
Mai nap: 2020. szept. 26.

postheadericon 150 székelygyermek énekelt a Zsámbéki Öregtemplom alatt

A Zsámbékon található Premontrei Kolostor és Templom, azaz az Öregtemplom adott otthont a Szentegyházi Gyermekfilharmónia egyik hangversenyének, mely a nyári turnéjuk egyik legszebb helyszíne volt.

Az Öregtemplom megvilágított falai az isteni gondviselés üzenetét továbbították, mely a turné teljes ideje alatt a Filit és karnagyát, Haáz Sándor karnagyurat, valamint segítőiket végig kísérte. A szervezésben segítségünkre volt Holnapy Dénes Márton - Márton Atya -, Zsámbék és a Keresztelő Szent János Iskolaközpont plébánosa, valamint Horváth László, Zsámbék Polgármestere.

A koncert előtt a Premontrei nővérek látták vendégül a 150 fős Filit meleg estebéddel. Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy milyen szeretettel és gondoskodással várták a Filit.

A közönséget és a kórust Virágh Szabolcs köszöntötte a Szentegyházi Gyermekfilharmonikusokért Alapítvány kuratóriumának nevében, majd az est fővédnöke, a Zsámbékon élő Melocco Milklós szobrászművész megnyitotta az estet. Megnyitó szavai után a mikrofont átadta  Konrád Emőkének, a Fili bemondójának, akit bár váratlanul ért a felkérés, de csodálatos szavalatával kápráztatta el a jelenlévőket.

A koncert örömteli színfoltja volt, amikor a szép számmal összegyűlt közönség közül jó páran lengyel nyelven énekelve köszönték meg a gyermekek lengyel énekeit. Ezek közül ismét a Fekete Madonna aratta a legnagyobb sikert.

A kórus repertoárjában egyházi énekek, magyar népdalok, gyermekdalok más népek dalai, valamint katona énekek is szerepeltek.

Köszönjük Márton Atya, a Premontrei nővérek, Zsámbék Önkormányzata és a gyermekek elszállásolásában segítő családok támogatását!

Írta: Virágh Bea és Szabolcs, fotók: Virágh Bea

FOTÓTÁR (Virágh Bea fotói)

 

Berlinger Gábor fotói:


 
pornhub desi sexy ass javteg.net