Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa530
mod_vvisit_counterTegnap552
mod_vvisit_counterA héten2547
mod_vvisit_counterMúlt héten4492
mod_vvisit_counterA hónapban530
mod_vvisit_counterMúlt hónapban19633
mod_vvisit_counterÖsszesen1913681

Jelenlegi olvasónk: 12
Mai nap: 2023. dec. 01.

postheadericon Pünkösd a Filinél

A pünkösdi hétvége a csíksomlyói zarándokok számára a Szentegyházi Gyermekfilharmónia hangversenyével igazán teljes, a Nyeregben a lelki feltöltődés után az érzelmi feltöltődés következett a Filinél. Hagyományosan szombaton és vasárnap is koncertezett a Gyermekfilharmónia, minkét este dugig megtelt a szentegyházasfalvi Gábor Áron Művelődési Ház.

Az elmúlt évben sokat fiatalodott a Fili, de a pünkösdi koncerteken ez egyáltalán nem látszott, mind a zenekar, mind az ilyenkor hazai pályán jóval magasabb létszámú, közel 130 fős székelyruhás énekkar nagyot alkotott, több perces vastapssal köszönte meg a nézősereg a csodás hangversenyeket. Szombat este a megpirult arcokon látszódott, mely gyermekek zarándokoltak el a csíksomlyói nyeregbe, ha fáradtan is, de teljes beleéléssel szerepeltek a koncerten.

A vasárnapi hangverseny még ennél is jobban szólt, a kipihent együttes mennyei koncertet adott, a jelenlévők talán még most is hatása alatt vannak.

A pünkösdi ünnepi koncertek érdekessége egy ősbemutató volt: 1902-ben Vikár Béla 128 népdalt rögzített fonográffal, mely gyűjtésből adott elő a Fii egy csokrot.

A hangversenyen pünkösdi dalok népdal feldolgozások, egyházi és nemzeti himnuszok, katonadalok és az elmúlt évek külföldi turnéjainak legkedveltebb dalai hangzottak el svédül, lengyelül és csehül.

A tervek szerint a Fili augusztus 18-28. időszakban lesz nyári hangverseny körúton, Kolozsvár, Balaton környéke, Zsámbék, Máriaremete, Bécs és Szarvas főbb állomások várhatóak. Amint meglesz a turné programja, a fili.hu-n is közzétesszük!

B.G.

FOTÓTÁR

Fotók: Ugron Ákos

Videók: Berlinger Gábor

Kapcsolódó cikk:

Pünkösd Székelyföldön - Budai 2. Honvédzászlóalj Budakeszi


 
pornhub desi sexy ass javteg.net