Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa434
mod_vvisit_counterTegnap430
mod_vvisit_counterA héten2800
mod_vvisit_counterMúlt héten3178
mod_vvisit_counterA hónapban10966
mod_vvisit_counterMúlt hónapban16906
mod_vvisit_counterÖsszesen1298656

Jelenlegi olvasónk: 4
Mai nap: 2020. okt. 24.

postheadericon Szentegyháza 50 éve város

Szentegyháza várossá válásának ötvenedik évfordulóját ünnepelték a hétvégén, a gálaestet a magyarországi hangversenykörútról két napja hazatért Szentegyházi Gyermekfilharmónia fellépése tette igazán ünnepélyessé.

 

A Székelyhon beszámolója:

 

Molnár Mária nyugalmazott tanítónőt, jól teljesítő diákokat és a legtisztább porták tulajdonosait is díjazták Szentegyházán a 21. alkalommal megrendezett városnapok részeként. Egyúttal a település városi rangra való emelésének ötvenedik évfordulóját is ünnepelte a közösség, ahol továbbra is megőriznék a székelység erkölcsös, puritán gondolkodását.

Nem először vált várossá 1968-ban Szentegyháza, hiszen ezt a címet 1848 október 16-a és 1849 augusztus 13-a, valamint 1872 és 1876 között is viselhette - idézte fel az esemény ünnepi megnyitóján Molnár Tibor polgármester. Mint mondta, ötven éve a helyi vasgyártás fejlettségének köszönhetően emelkedhetett meg a település rangja. A rendszerváltozás után nehéz évtizedek következtek a település életében, hiszen némileg hanyatlani kezdett az ipar, ám a "józan paraszti ésszel megáldott, jól képzett szakembereknek" hála, ezt az időszakot is átvészelte a közösség. Azt gondolom, hogy szerencsések vagyunk, hiszen a mi városunk elég kicsi ahhoz, hogy a lakossága egy közösség legyen, ugyanakkor elég nagy ahhoz, hogy a saját erejéből fejlődni tudjon. Úgy szeretnénk komfortos európai város lenni, hogy közben a székely falu puritán gondolkodását, erkölcsét megőrizzük - fogalmazott Molnár Tibor. Hangsúlyozta, azt szeretné, ha a lakókkal közösen, olyan helyet varázsolnának Szentegyházából, ahol székelyként, magyarként és európaiként élni jó.

Molnár Mária egy olyan pedagógus, aki több mint ötszáz gyereket tanított és nevelt, valamint családjaikkal is szoros kapcsolatba került - mondta el a Opra Levente műsorvezető a nyugalmazott tanárnőről. "Töretlen optimizmusa és kiapadhatatlan humora sokakat átsegített a nehézségeken. Példát mutatott arra, hogy a tanító munkája nem fejeződik be a tanításik órák befejeztével, hanem nagyon sok közösségi munka aktív részese kell legyen. Díjazásával szeretnénk megköszönni mindazt, amit a városunkért tett" - jelentette ki. Ezután a Gábor Áron Művelődési Ház színpadján vehette át a kitüntetését a nyugalmazott tanítónő, amit percekig tartó vastapssal üdvözöltek a jelenlévők. Molnár Mária rámutatott, nem is tudja, hogy igazából rászolgált-e a díjra, de helység szülöttjeként mindig is úgy érezte, hogy sokat kell tennie a népért, többet mint bárkinek. Hálát adott az Istennek, hogy annyi éven át taníthatta a gyerekeket. Lapunknak elmondta, hogy meglepődött a több, mint 45 évig tartó munkája ilyen szintű elismerésén, ugyanakkor nagyon örül neki. A családban kilencen voltunk testvérek, én voltam a hetedik gyermek. Mindig azt mondtam, hogy a hetes az egy mesebeli szerencseszám, aminek az életemben is érződnie kell. Persze ezért tettem is, hiszen jórészt az iskolában éltem. Ez a mesebeliség pedig valóra is vált nálam is és a gyerekekben is, mert erős osztályokat tudtam adni a felsőbb tagozatoknak - fogalmazott.

A legjobban tanuló, legodaadóbb és legszorgalmasabb szentegyházi diákokat is díjazták a hétvégi eseményen, így a Mártonffi János Általános Iskolából Lőrincz Gabriellát és Simó Esztert, a Tamási Áron Általános Iskolából pedig Benedek Adriennt jutalmazták. A Gábor Áron Szakközépiskola tanulói közül Tamás Gellért és Tankó Amanda Ágnes teljesítményét ismerték el. A szentegyházi önkormányzat környezetszépítő mozgalmat indítva idén először díjazta a legrendezettebb portákat, melynek lényege, hogy a lakókat is bevonva minél tisztábbá, otthonosabbá alakítsák a kisvárost - magyarázta Opra levente. A verseny részeként összesen öt körzetben osztottak ki első helyezéseket, amelyeket Rebeka Eszter, Kelemen Imre, Tamás Csaba, Vitus Albert és Gábor Árpád kaptak meg. A leginkább hagyományőrző székely porta címet Benedek Attila nyerte el. A díjak kiosztása után a Hüpürcsös Néptánccsoport lépett színpadra, majd a Szentegyházi Gyermekfilharmónia ünnepi koncertje tette még ünnepélyesebbé az estét.

Forrás: Székelyhon

Fotók: Veres Nándor

 
pornhub desi sexy ass javteg.net