Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa264
mod_vvisit_counterTegnap792
mod_vvisit_counterA héten264
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban9495
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2010898

Jelenlegi olvasónk: 11
Mai nap: 2024. ápr. 15.

postheadericon A Fili Kecskeméten, a Csiperó Fesztiválon

Többezres nemzetközi közönség, zenei workshopok és számtalan szabadidős tevékenység várta a résztvevőket Kecskeméten a kétévente megrendezésre kerülő Csiperó Fesztiválon.

A nagy múltú rendezvény egyik állandó programja a Magyarország Öröme, mely a határon túlról érkezett magyar csoportok külön rendezvénye. Ennek keretében a kecskeméti Nagytemplomban 650 gyermek és felnőtt énekelt egyszerre 650 másodpercig, tisztelegve Kecskemét mezővárosi rangra emelésének 650. évfordulója előtt. A műsorban közreműködött Erdélyből a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, azaz a "Fili" gyermekei is, mintegy 140-en.

650 gyermek köszöntötte délelőtt a 650 éves Kecskemétet, akik magyar népdalokat énekeltek 650 másodpercen keresztül a főtéri Nagytemplomban. A mai nap a határon túli magyarokról szólt. A vendégeket először Sipos István, máramarosszigeti nyugalmazott református főesperes, majd Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte. Ezt követően Héjja Bella és tanítványai énekeltek és citeráztak.

A CSIPERÓRA érkező vendégek együtt énekelték például a Kecskemét is kiállítja, vagy a Cifra palota című muzsikát, de mind a 10 népdal városunkról és az Alföldről szólt, valamint Kodály Zoltán gyűjtésekből állt. A dalokat Haáz Sándor karnagy és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia vezetője válogatta ki. A dalcsokorban Kecskemétről és az Alföldről szóló énekek szerepeltek.

 

Este a Szentegyházi Gyermekfilharmónia egy önálló koncerttel is megajándékozta a közönséget, melyet szintén a Nagytemplomban rendeztek meg.

Az esti ünnepi hangverseny fotói:

Fotók: CSIPERO "Future of Europe International Children and Youth Meeting" és Hiros.hu

videó: Csaba László

Július 7. szombat

Délelőtt a Nemzetközi Élmény Műhely kreatív programjaira került sor. A Városháza épületének védett árkádsora alatt Robert FATHAUER (USA) geometriai játék-asztalokkal várta és foglalta le az érdeklődő srácokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Ez idő alatt, attól nem messze Dr. FENYVESI Kristóf (Finnország) vezetésével folyt a 650 cm magas Warka Víztorony építés 4DFrame elemekből. Ebben elsősorban a Man szigeti csoport jeleskedett, akikhez később jó néhány szentegyházi ifjú is társult.

Fotók: Bús Csaba és Temesvári Péter

 
pornhub desi sexy ass javteg.net