Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa265
mod_vvisit_counterTegnap365
mod_vvisit_counterA héten2206
mod_vvisit_counterMúlt héten2877
mod_vvisit_counterA hónapban12484
mod_vvisit_counterMúlt hónapban14854
mod_vvisit_counterÖsszesen1759651

Jelenlegi olvasónk: 20
Mai nap: 2023. márc. 25.

postheadericon Huszáros Fili hangverseny a hadjáraton

Idén már tizenkettedik alkalommal indultak toborzásra a hagyományőrzők, természetesen a nagy eseményre a pénteki napon a várva várt Fili koncerttel hangoltak. Idén közel ezer vendég érkezett az Őszi Hadjáratra, természetesen aki csak tudott, már ott volt a hangversenyen, hogy megcsodálhassa a Szentegyházi Gyermekfilharmónia és a Huszárbandérium közös gálaestjét.

Ha Őszi Hadjárat, akkor nemcsak a huszár toborzó vonulást várja a hagyományőrzők és érdeklődők hada, hanem a Fili koncertjét is. Ekkor ugyanis a hangverseny egyedi, a műsor harmadánál felcsendül a "Gyertek székely fiúk", megjelennek a huszárok és felvonulnak a színpadra a legfelső pallóra a filis lányok fölé. A dalokat ettől a pillanattól közösen vagy kánonban éneklik, amely különleges hangzást ad, az érett huszáros férfihang keveredik a gyermeki lány hanggal.

A szabadságharc 1848. évi erdélyi toborzó körútját felelevenítő őszi hadjárat eseménysorozat a hagyományoknak megfelelően szentmisével kezdődött, majd a Templom téri megemlékezésekkel folytatódott. Az idei hadjárat az aradi vértanúkra történő megemlékezés mellett a 150 évvel ezelőtti Kiegyezésről és a Szent László emlékévről is felhívta a figyelmet. Utóbbira a Fili koncert előtt a Gábor Áron Művelődési Házban kiállítás emlékezik.

videó: Farkas Antal

A hangverseny ezúttal is telt házas volt, a filiseket és a huszárokat vastapssal díjazta a nézősereg. A koncert szünetében a magyar katonai hagyományok ápolásában nyújtott kimagasló érdemeiért a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség Mihály József szentegyházi huszárkapitánynak és Haáz Sándor tanár úrnak a szövetség arany érdemkeresztjét adományozta.

videó: Farkas Antal

 

Fotók (Danis János)

 


 
pornhub desi sexy ass javteg.net