Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa39
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterA héten5166
mod_vvisit_counterMúlt héten4996
mod_vvisit_counterA hónapban12976
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20548
mod_vvisit_counterÖsszesen2034927

Jelenlegi olvasónk: 3
Mai nap: 2024. máj. 18.

postheadericon Megérkeztünk rendben! (videóval frissítve)

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia kanadai turné első két napjának képtára. Fotók: Tókos Attila

 

Amíg a Pest megyei Péteri művelődési házának udvarán Csaba bácsi és kísérőink, valamint a helyi vendéglátóink elkészítették a reggeli rántottánkat 400 tojásból, mi egy nagyot játszottunk. A korareggeli időpont sem zavart bennünket, mert remek játszóteret találtunk, és még focizni is jutott energiánk és kedvünk. A repülőtéri becsekkolás is rendben ment, nagyon kedvesek voltak velünk mind a reptéri alkalmazottak, mind pedig a határrendészek, roppant készségesen igazítottak el, és segítettek.

 

Bár néhányan - bevallva, vagy bevallatlanul - féltünk ugyan a repüléstől, egy élmény volt, az ablakok mellett ülők számára még inkább: lenyűgöző volt látni a gépünk alatt a felhőket és az óceánt. A légiutas-kísérők kérésére leszállás előtt még énekeltünk is egy keveset - természetesen angolul és franciául, hiszen itt ez a két hivatalos nyelv - a pilóta bácsi nagyon simán tette le a gépet, még félni sem jutott időnk. Ahogy illik, a szerencsés földet érést és az ő profizmusát kitörő tapssal jutalmaztuk.

 

A torontói reptér teli volt kanadai magyarokkal, zászlókkal fogadtak bennünket, el is énekeltük ott nyomban a himnuszainkat, majd a torontói magyar házba vittek vacsorázni. Ott Dr. Szabó Stefánia Magyarország torontói főkonzulasszonya köszöntött bennünket, a helyi magyarok és az Orbán Balázs Alapítvány önkéntesei finom, "otthonias" vacsorát főztek, a meglepetés pedig kanadai zászlócskákkal díszített cupcake-ek - azaz kis fehér-piros sütikék voltak, gyümölccsel. A vacsoránk elfogyasztása után ismét buszoztunk a városban néhány tíz kilométert, és elfoglaltuk a szállásaink. Ilyen sem volt még a Fili életében: a York Egyetem labirintus-szerű bentlakásában egyágyas szobákat kaptunk, külön törülköző és egyéb komfort fogadott. Van bőven, amit kipihennünk, hiszen hosszú volt az út, de Isten segedelmével nagyon jól utazunk. Ma Ottawába megyünk, amint tudunk, és lesz wifink, jelentkezünk. Otthon már reggel 6 óra, ideje lefeküdni! Szeretettel gondolunk Rátok: a Fili.

2017. június 25.

 

Az indulás pillanatai Szentegyházán

Hangverseny Erdőszentgyörgyön

Reggeli utáni eligazítás Péteriben

Ferihegy, utasfelvétel

Repülőn a Fili

Valahol Grönland felett

Érkezés Torontóba

Nagy örömmel várták a Filit Kanadában

Kanada 150

Csoportkép Torontóban

(Fotók: Tókos Attila)

 

A FILI indulása Kanadába a Liszt Ferenc repülőtérről

Fotók: Virágh Szabolcs

Ferihegyi indulási pillanatok (Csaba László videója)


A Torontó Főkonzulátus fogadtatása (videó link)

Kedves szüleink, barátaink, tisztelt érdeklődők! Szerencsésen megérkeztünk tegnap Torontóba, az út a lehető legnagyobb rendben zajlott, mondhatni zökkenőmentes volt.

 
pornhub desi sexy ass javteg.net