Főoldal

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa596
mod_vvisit_counterTegnap607
mod_vvisit_counterA héten4165
mod_vvisit_counterMúlt héten3956
mod_vvisit_counterA hónapban15949
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18202
mod_vvisit_counterÖsszesen1509225

Jelenlegi olvasónk: 6
Mai nap: 2021. nov. 28.

postheadericon Székelyföldi Angyalok a Szivárványban

A Magyar Örökség díjas, 140 tagú Szentegyházi Gyermekfilharmónia adott adventi hangversenyt a Szivárvány Kultúrpalotában szombat este.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia iskolai gyermek-énekkarból és gyermekzenekarból alakult zenei együttes. Az együttest Haáz Sándor tanár 1982-ben alakította meg, egyesítve az erdélyi, Hargita megyei Szentegyháza 1. számú (ma Mártonffi János nevét viselő) általános iskolájának kórusát és az elsősorban fúvósokból és vonósokból álló zenekarát. A Gyermekfilharmónia nevet 1983-ban vette fel az együttes.

Az iskola, amelynek diákjaiból a tagok verbuválódnak, nem zeneiskola. Ezért a helyi és környékbeli falvakból (Kápolnásfalu, Lövéte, Szentkeresztbánya) érkező gyermekek az alaptantervi képzés mellett, szabadidejükben sajátítják el a kóruséneklés és zenélés tudományát.

A vonósok és fúvósok a hangszerkezelést a Tanulók Háza zenekörein tanulják, egyénként vagy kis csoportokban. Az énekkar hetente ötször próbál, szintén kiesebb csoportokban, és havonta egyszer tartanak összpróbát.

Az együttes létszáma a kezdetektől fogva viszonylag állandó: koncertjeiken mintegy száz kórustag és negyven zenekari tag lép fel székely népviseletben.

Fotók: Kis-Bankné Kondákor Marianna

 
pornhub desi sexy ass javteg.net