Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa255
mod_vvisit_counterTegnap792
mod_vvisit_counterA héten255
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban9486
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2010889

Jelenlegi olvasónk: 13
Mai nap: 2024. ápr. 15.

postheadericon Ezer Székely Leány ünnepe

 

A csíksomlyói nyeregbe évről évre egyre többen jönnek az ünnepségre, és egyre népszerűbb a népviselet is, a résztvevők zöme ilyenben érkezett. A szabadtéri színpadon a népzenéé és néptáncé volt a főszerep. A polgármesteri hivatal mellett a társszervező szerepét vállaló Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes igazgatója a rendezvény lényegét összegezte.

 

ANDRÁS MIHÁLY

igazgató, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

"Az ünnep valójában a népzene, a néptánc, a népviselet, és az imádság ünnepe. És ez, ezen rendezvény keretén belül egybetartozik. Úgy gondolom, hogy nincs semmi szakadék a tartópillérek között."

 

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai évről-évre visszatérő résztvevői a rendezvénynek.

 

GYÖRGY ZSUZSA ZSÓFIA

kórusfelelős

"Amióta filis vagyok azóta minden évben ellátogatok ide az Ezer Székely Leányra, amelyet nagyon szeretek és jóleső érzéssel tölt el, hogy nem csak mi vagyunk székely ruhások, és nem csak mi képviseljük ugye a székelységet, hanem rengeteg ember van körülöttünk, akit ugyanúgy büszkeséggel tölt el, hogy székely."

 

Csíkszereda megválasztott polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán a rendezvény közösségépítő szerepét emelte ki, a hagyományok és a megújulás fontosságáról beszélt.

 

RÁDULY RÓBERT

megválasztott polgármester, Csíkszereda

"Egy többéves, évtizedes rendezvény akkor tudja igazából betölteni a szerepét, hogyha képes folyamatosan, vagy legalább időszakosan megújulni. Ez a megújulás úgy történik, hogy a régi, a már beérett, bevált dolgok azok tovább emelődnek, tovább vivődnek, és ezzel párhuzamosan vannak új elemek."

 

Az Ezer Székely Leány Találkozóját 1931-ben szervezték meg először, ezt a hatóságok előbb 1936-ban, majd 1945-ben is betiltották, csak 1990 után szervezhették meg ismét szabadon.

 

SZERKESZTŐ: Bálint Zsombor (Erdély TV)

 

A somlyói találkozóról Tókos Attila gyönyörű fotói itt megtekinthetők.

 
pornhub desi sexy ass javteg.net