Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa418
mod_vvisit_counterTegnap593
mod_vvisit_counterA héten3244
mod_vvisit_counterMúlt héten4185
mod_vvisit_counterA hónapban19049
mod_vvisit_counterMúlt hónapban21710
mod_vvisit_counterÖsszesen1999934

Jelenlegi olvasónk: 11
Mai nap: 2024. márc. 29.

postheadericon 2015.07.24. Bregenz

 

Szélcsend, derűs idő, hosszú pihenő, egyetlen derék matrózunk ébredett tört bordával, jó szóval gyógyítjuk. Az üstben rántotta készül. Fél 10-kor reggeli. Ma három feladatunk van: a Rappenlochschlucht szakadék, Bregenz óváros és Szent Gallus koncert. 11 körül nekiveselkedünk az elsőnek, a Szakadék hegyi túrának. Autóbusszal 5 km, aztán gyalog a festői völgyben. Legnagyobb meglepetésünkre már Svájcban járunk (ezt a telefonok mutatják), ott érjük el a legszűkebb sziklaszurdokot.

 

Az égiek ismét "begyújtottak", a hőséget egy kis patakolással csillapítjuk. Az autóbuszoknál dornbirni sütemények, az utastérben júliusi hőség fogad. Szerencsére Bregenz nincs messze, utunk a Bodeni-tó parkolójába vezet. Vakító hőségben bámuljuk a Turandot kínai díszleteit a vízi színpad lelátójáról. Akkor még senki sem sejti, hogy jobban tenné, ha a mi koncertünkre jönnének: késő délután szél támad  a Fili-koncert nagy zuhéban végződik.

 

Szerencsére előtte végigkanyarogtunk Bregenz óvárosát, hosszas tevegeléssel az étkezésünk helyszínére, egy modern katolikus templomhoz érkeztünk. Megható kedvességgel fogad egy román apáca, az ételt Berti dél-afrikai barátnője, Nashia készítette. Rizs, chilly-s zöldségköret és két szál virsli. Aki éhes, nem válogat.

 

A bregenzi St. Gallus templom óriási terű, a sekrestyés segítőkész, turnénk legszebb koncertjére készülünk. Hogy nem így lett, annak a lepusztult gyereksereg volt az oka. A zsúfolt élmény-nap és a kánikula főleg a zenekari tagokat vágta tönkre. A templomtér óriási visszhangja menti, ami menthető. Kis létszámú közönségünk imádja a Filit, sikerszámunk itt, Vorarlberg vidéken a kisvasutas nótánk. A hangversenyt követő bregenzi utcazenélést, sétát, no meg a Turandot mára tervezett bemutatóját elveri az eső, így a templom csendjében jut időnk egy kis értékelésre, hét születésnaposunk köszöntésére.

 

KÉPTÁR 1. (Tókos Attila fotói)

 

KÉPTÁR 2. (Berlinger Gábor fotói

 

 
pornhub desi sexy ass javteg.net