Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa640
mod_vvisit_counterTegnap524
mod_vvisit_counterA héten2853
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban12084
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2013487

Jelenlegi olvasónk: 9
Mai nap: 2024. ápr. 19.

postheadericon "Erdélyországban" jártunk...

Szívet melengető érzés az, amikor az ember egy régen tervezett erdélyi utazás álmát válthatja valóra.Még ettől is nagyobb örömet jelenhet az, amikor az uniós Európa központjába, Brüsszelbe nemrégen gyermekhangokat vivő szentegyházi gyermekfilharmónikusok, becenevükön a ?Fili? vendége lehet valaki.

Mindannyian büszkék lehettünk, mert azon kevesek közé tartozhattunk, akik egy háromnapos erdélyi utazásunk során a gyermekfilisek vendégeként felejthetetlen órákat tölthettek el a székelyföldi Szentegyházasfaluban. Itt van a Filisek "főhadiszállása", mely egyben az ő Múzeum Szállójuk is. Ebben a múzeumnak is berendezett épületben kapott szállást a 18 fős csoportunk. Csodálatos érzés volt végigsétálni a gyerekek által működtetett szálláshely folyosóján, ahol a székely múlt összegyűjtött ereklyéinek sokaságát tekinthettük meg.

Egyesületünk elmúlt évben a Nemzeti Civil Alap támogatásával indította útjára azt a gyermekprogramot, melynek a ?Ciripelő? nevet adtuk. Hasonlóan az előző évihez, mostani utazásunk fő célja az a gyerekek számára szervezett közös gálaest volt, mely vendéglátóink elhatározásából ?Nyíregyháza-Szentegyháza Ciripelő? nevet kapta. 28 gyerek mérte össze tudását vers-, népmese-, népdal kategóriákban. Erdélyből két iskola (Mártonffi János- és a Tamási Áron Általános Iskola) képviseletében 19 gyerek, valamint Lövétéről 1 kislány szerepelt. Mi a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagiskolából-, valamint a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumból 8 gyereket vittünk magunkkal e határok nélküli versenyre.


A zsűri döntése lassan született meg, tanácskozásuk befejeztéig Haáz Sándor karnagy úr vezetésével igazi táncházi muzsikával "csábítottak" el bennünket.A verseny díjazásához itthoni támogatóink jóvoltából tudtunk hozzájárulni. Hat gyereknek Lego-val, a visegrádi alapítású Szent György Lovagrend képeskönyveivel pedig a többi gyerek jutalmazásához tudtunk alkalomhoz illő ajándékot vinni. Külön örömünkre szolgált az, hogy a Megyei Közgyűlésünk elnökének ajándékát- és jókívánságait tudtuk átadni a ?Filisek? Magyar Örökség-díjas karnagyának, Haáz Sándor tanár úrnak.

Utazásunkat úgy szerveztük, hogy a hosszú utat kirándulva-, a történelmi helyek felkeresésével tegyük meg. Gondosan ügyeltünk arra is, hogy oda-és visszautazásunk útvonala ne legyen azonos, mert a lehető legtöbbet kívántunk látni ?Erdélyország? nevezetességeiből.


Jártunk a Király-hágón, Tordán, Csíksomlyón, Gyimesfelsőlokon, Gyimesbükkön, elmentünk az Ezeréves határhoz, megtekintettük a 30-as őrházat, és hazafelé jövet Székelyderzsben a világörökség részeként nyilvántartott Unitárius templomot is felkerestük.


Felejthetetlen élményeink-, és a szeretteljes vendéglátás után lelkünkben is feltöltődve úgy köszönhettünk el, hogy mielőbbi

Viszontlátásra "Fili", viszontlátásra "Erdélyország" !


KÉPTÁR

 

Forrás: Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Egyesület, Nyíregyháza - Levicky Mihály

 
pornhub desi sexy ass javteg.net